Nowości

Dobra herbata

Written on 29 listopada 2016   By   in Bez kategorii

Miłośnicy kawy lubią czasem poeksperymentować z niewielką czarną oraz często dodają do niej aromaty, syropy, mleczka smakowe albo bakalie. Aromatyzowanie herbaty jest dużo prostsze, ponieważ liście herbaciane można skropić zapachem lub ekstraktem innej rośliny i zostanie on błyskawicznie wchłonięty – kawa i herbata. Aromatyzowane kawy wytwarza się w wyniku podobnego procesu, jednak kawa naturalnie neutralizuje inne zapachy. Niezwykle dobrze z kawą komponują się alkohole, wanilia, pomarańcze i przeróżne cytrusy. Miłośnicy kaw smakowych – kawy smakowe zalecają jednak picie czarnej kawy z dodatkami syropów lub mielonych orzechów, zamiast nabywanie kawy aromatyzowanej. Wynika to z dwóch głównych reguł: kawa z syropem posiada intensywniejszy smak dodanej substancji niż aromatyzowane ziarna. Kawy i herbatki smakowe oraz wzbogacane smakowo i zapachowo, są doskonałym upominkiem na święta oraz niezobowiązującym prezentem na każdą okoliczność.